Laat jouw hond testen!

Prijs

Een PADA test kost €175,- inclusief BTW. Voor deze prijs krijgt u:

 • een e-mail met nuttige informatie voor de start van de test
 • een leader, evaluator en technician (plus twee filmers) gedurende de test
 • de twee filmpjes na de test
 • de score die de evaluator gedurende de test invult
 • de geluidsopname van de bespreking met u na de test
 • een korte samenvatting met belangrijke punten, karaktereigenschappen en samenvatting van de test van uw hond
 • een certificaat van deelname
 • een PADA stamp

Particullier

Heeft u interesse om uw hond te laten testen? Dat kan!

We hebben momenteel twee testdata:

 • 12 mei om 13u40, 14u50, 16u of 17u10
 • 27 oktober om 9u30, 10u40, 11u50, 14u, 15u10, 16u20

Inschrijven kan door ons een e-mail te sturen: info@pada-belgie.be

Als organisatie

Wilt u met uw organisatie een aantal honden testen? Dan kan u ons contacteren en dan plannen we samen met u een testdag in! Dit kan bij ons op locatie, maar kan eventueel ook bij jullie op locatie. Hieraan zijn enkele voorwaarden gekoppeld. Deze kunnen samen met u overlegd worden.

Nuttige tips voordat u de test doet

 • De hond dient bij het testen volwassen te zijn (dit verschilt per ras). Voor kleine rassen begint de volwassenheid rond de leeftijd van 2 jaar; voor middelgrote en grote rassen begint de volwassenheid rond de leeftijd van 3 jaar.
 • De hond dient een halsband te dragen gedurende de test
 • De handler zal het grootste deel van de test bij de hond zijn, behalve bij één van de testonderdelen (er wordt altijd rekening gehouden met het karakter van de hond)
 • Alleen de evaluator heeft informatie over de hond; het team test de hond zonder informatie over de hond, zodat de testprocedure onbevooroordeeld uitgevoerd wordt.
 • Er zijn kosten aan het afnemen van de test verbonden

Voorbereiding

Neem contact op met ons. U zal een e-mail krijgen met wat extra informatie en gevraagd worden om één vragenlijst in te vullen.
Na het invullen van de vragenlijsten en het verstrekken van de gevraagde informatie krijgt u bericht van het PADA-team of zij denken dat uw hond klaar is voor de test. Als uw hond deel mag nemen, ontvangt u informatie over de datum, tijd en locatie van de test, samen met andere relevante informatie. Als uw hond nog niet zover is, ontvangt u van het PADA-team praktisch advies over hoe het verder gaat.

MCPQ-R vragenlijst

Dit staat voor Monash Canine Personality Questionnaire – Revised en de vragen zijn gericht om een overzicht van de persoonlijkheid van uw hond te krijgen. Dit geeft de evaluator een idee over de hond die de test gaat doen. Dit is ook een eerste scanmoment voor de evaluator om een indruk te krijgen of de hond de test moet doen of niet. Deze eerste indruk is gebaseerd op de antwoorden die de handler op de vragenlijst heeft ingevuld.

De testdag zelf

Op de dag van de test heet de leader je welkom en stelt zij je voor aan de andere PADA-teamleden. Nadat je bent aangekomen, zal de leader je buiten begroeten en je naar een andere ruimte begeleiden. De leader geeft je dan uitleg en vraagt je snoepjes en speelgoed af te geven. Houdt er rekening mee dat de test direct begint bij aankomst, ook dit maakt al onderdeel uit van de eigenlijke test. De test duurt ongeveer 45 minuten tot een uur.

Sta open

Het PADA team vraagt aan u als eigenaar, hoe moeilijk het ook is, om uw eventuele overtuigingen opzij te zetten en ruimte te maken voor wat de test laat zien over uw hond. Mocht het gedrag van uw hond u verrassen, weet dan dat u nu echt ziet wie uw hond is en jullie vanuit deze wetenschap samen verder kunnen groeien als team. Begrijp dat de hond tijdens de test 100% zijn stem heeft om u te vertellen wat hem echt gelukkig maakt als hij zou kunnen kiezen.